4 de juny, Dia de l’Associacionisme Cultural (DASC)



El 27 de maig de 2014 el Govern de la Generalitat de Catalunya, va declarar el 4 de juny Dia de l'Associacionisme Cultural (DASC), instaurant així una jornada dedicada a posar en valor el pes i la força de l’associacionisme cultural català. La data rememora el 4 de juny de 1864 quan va començar el quart Festival Euterpe, organitzat en format concurs per la Societat Coral Euterpe, sota la direcció general de Josep Anselm Clavé. El festival va durar tres dies i va representar el moment de màxima esplendor del moviment coral d’en Clavé. La declaració s’emmarca en l’acompliment del Pla de l'Associacionisme Cultural que impulsa el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. 

Ahir dia 3 de juny, es va celebrar l’acte institucional del (DASC), als Lluïsos de Gràcia, Barcelona, on es van fer els parlaments de les autoritats presents i es van lliurar els Diplomes a les entitats i federacions que celebraven anys de la seva creació, per la seva feina davant la cultura catalana.

Les Caramelles de Tous va rebre el Diploma com entitat que celebra els més de 100 anys. Va ser de les mans del Conseller de Cultura Sr. Santi Vila i del director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, Sr. Lluís Puig, que la directora de les Caramelles de Tous, l' Elisa Elias, rebia aquest Diploma en aquesta jornada festiva i cultural.

A l’acte van assistir juntament amb l’Elisa Elias, el President dels Amics de Tous, En Ramon Creus i Na Rosa del Rio i En Josep Anton Jiménez, com a membres de la Comissió de Caramelles.
 

















Les Caramelles de Tous, té caràcter propi i alhora és una secció dels Amics de Tous.

L'acte va finalitzar amb un petit refrigeri al terrat dels Lluïsos de Gràcia acompanyat del grup Corrandes són Corrandes, que dedicava una cançó amb text improvitzat a cada entitat o associació.
Moltes felicitats a totes les entitats culturals del nostre país, i alhora felicitar-nos per la tasca que duem culturalment a Tous. I felicitar a les Caramelles de Tous per aquesta celebració de centenari i per aquest reconeixement del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.   

L'Elisa amb el Conseller de Cultura, Sr. Santi Vila i el Director General de Cultura Popular, Sr. Lluís Puig







Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ELS REMEIS

EL PANNA (La llegenda)

L'ESCOLA D'ABANS I DE MÉS ABANS