RESUM ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA

El passat 28 de gener de 2012 es va celebrar l’Assemblea General Ordinària, de l’Associació Amics de Tous. A les 17h en primera convocatòria i a les 17.15h en segona convocatòria al Local dels Amics de Tous, carrer Escoles, 15 de Sant Martí de Tous, ens vam reunir 11 socis i es va realitzar l’assemblea.

L’assemblea va començar amb la benvinguda del President i tot seguit el secretari va anar desglossant l’ordre del dia.

Es va aprovar l’acta de l’assemblea anterior.

Es va presentar la memòria amb les activitats del 2011. Entre elles trobem: la paradeta de Sant Jordi; la conferència al Castell de Tous de l’ historiador Bernat Roca sobre “Els Tous, ascens i caiguda d’un llinatge nobiliari català, segles XIII, XIV i XV”; la sortida cultural a l’Espluga de Francolí a visitar el Museu de la Vida Rural; les activitats de Les Jornades Europees del Patrimoni, que es va visitar l’ermita de Sentfores i de la Marató de TV3, amb els tallers solidaris.

Per la Festa Major, es va fer la visita guiada al Castell de Tous. Es va continuar amb la col·laboració amb l’escola per explicar la història de Tous.

S’ha continuat amb les petites exposicions a la sala Camil Riba. Entre elles trobem les motos d’Albert Vidal, Una mirada de Tous, de Núria Riba i pintures d’Anna Maria Gispert.

Aquest any s’han creat dues seccions: La del Ball de Faixes per donar suport i mantenir la tradició, la història del ball alhora de donar una cobertura legal, i la secció de teatre, amb El Grup de Teatre LA CLACA, que vetllarà per la història del teatre al municipi, i vetllarà per les tradicions culturals de les arts escèniques.

Aquest any s’ha col·laborat amb l’estrena dels Pastorets a Tous. Es van representar Els Pastorets del Ferrer Magí.

Sobre les activitats del 2012. S’ha programat, conferències, tallers, participació en fires i mercats, amb la nostra paradeta. Farem la paradeta de Sant Jordi, amb la venda de roses. Organitzarem les activitats anuals de la sortida cultural al setembre, visitarem el castell de Monsonís i Balaguer. Les Jornades Europees del Patrimoni, treball sobre les escultures al municipi. Les visites guiades al Castell, possiblement ampliades a altres dies de l’any i la participació a la Marató de TV3.

Aquest any volem organitzar i coordinar una activitat nova que duu per títol:

PRIMAVERA CULTURAL. Aquest any el centre d’interès serà la llengua. Per això s’estan programant conjuntament amb les altres entitats culturals de Tous, una sèrie d’activitats relacionades amb la cultura i la llengua. Per exemple tindrem conferències, tallers, un recital de poemes i commemorarem els 50 anys de la mort de Josep Maria de Sagarra. Presentació de llibres. Un activitat inclosa dins el calendari seran les Caramelles de Tous, una tradició cultural i de llengua molt arrelada a Tous.

Des de l’Associació s’està treballant en un recull fotogràfic i en l’estudi dels castells de frontera. Continuarem donant suport al Ball de Faixes i al Grup de Teatre LA CLACA, amb Els Pastorets de Tous.

S’ha iniciat un petit contacte, per fer un agermanament amb altres pobles que treballen amb les construccions de pedra seca.

Un altre punt de l’ordre del dia va ser l’econòmic, on el tresorer va presentar els comptes del 2011, amb unes despeses de 1.711,21 euros i uns ingressos de 3.499,95 euros. El pressupost pel 2012 està valorat en 3.500 euros.

Sense haver precs ni preguntes, va cloure l’assemblea i ho vam celebrar amb un petit refrigeri.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ELS REMEIS

EL PANNA (La llegenda)

L'ESCOLA D'ABANS I DE MÉS ABANS